Sokat nem kelett ötletelni rajta, megnéztük mi van itthon aztán kihoztuk belőle a legjobbat:)
Ami végül mustáros fokhagymás karaj lett sült krumplival, desszertnek pedig egy kis aranygaluska csokoládé sodóval.
Konkrét recepttel sajnos nem tudok szolgálni, mert improvizáltunk:)
Mustáros sült karaj sült krumplival |
Íme a hozzávalók a karaj elkészítéséhez (pontos adatokat nem tudok írni):
- 50-60dkg karaj
- 1,5 dl mustár
- egy teáskanál fokhagymakrém
- csipet só
- kétféle fűszerkeveréket használtunk, ami 3:2 arányban görög fűszerkeverék és sertés fűszersó
- kevés bors
- egy csipet só
- olaj (olajosan csillogó legyen a pác)
Mi sült krumplit sütöttünk hozzá, de krumplipürével is lehet.
Az aranygaluska receptjét nem írnám le külön mivel bármelyik receptes könyvből vagy internetről kinézhető. De azért ITT egy recept az aranygaluskához. Én viszont nem vanília sodóval hanem csokissal csináltam.
Aranygaluska csokoládé sodóval |
Csokoládésodó ahogy én csinálom!
Hozzávalók:
- 0,5 l tej
- 2 tojássárgája ( ha csak egy tojásunk van akkor, egy sárgájából csináljuk és teszünk hozzá egy púpozott teáskanál lisztet)
- 2 teáskanál porcukor
- 1,5 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy kiskanál finomliszt
Nekünk nagyon ízlett, kimondottan büszkék voltunk magunkra, hogy ilyen finomra sikeredett:)
Nektek hogy tetszik?
Ha esetleg vki kipróbálná kérem feltétlenül írja meg, hogy tetszett-e neki és hogyan sikerült!
Köszönöm a finom ebédet drágám!:) Szeretlek! S
VálaszTörlésNagyon szívesen, máskor is!én is szeretlek:)
VálaszTörlés