2012. március 13., kedd

Kedvenc sorozataim

Elég régóta tervezem már ezt a bejegyzést, csak eddig nemigazán volt időm összeállítani. Ennek pedig nagyon egyszerű az oka, rengeteg sorozatot nézek. Ha eddig nem mondtam volna még, akkor most szólok, hogy krónikus sorozatfüggőségben szenvedek, ehhez társul még a filmmániám is :)
Előre is elnézést kérek azért, hogy elfognak szaporodni a filmes és soris bejezések, akiket ezek nem érdekelnek nyilván nem is olvasnak tovább. Azért remélem akad egy két film őrült mint én :)

Kedvencek
A képen megjelölt sorozatok közül 5 meglehetősen új. Azért mert még csak az első évadok futnak belőlük. A többi régi motoros, sőt van pár ami jelenleg az utolsó évaddal fut (sajnos!!!). Ezért is bővítettem a listámat, hogy előre betömjem az űrt amit majd a megszűnők hagynak maguk után :)
Akkor haladjunk is sorban, röviden bemutatnám nektek a sorikat. Ide csak azok kerültek be amelyeket rendszeresen nézek és épp futnak. Kedvcsinálóként az új sorozatokhoz teszek egy videót is.
A későbbiekben az épp aktuális részekről is tervezek bejegyzést, remélem nemfoglak titeket halálra untatni vele :)
A sorozatcímekre kattintva az imdb-s adatlapjukra juthattok.



 Egyszerűen imádom ezt a sorozatot az összes szeplővel együtt. Immáron az ötödik évadot játsszák Amerikában és már a kezdetektől lelkes rajongójuk vagyok. Bámulatos mennyi csavart tudnak vinni a történetbe. Ami a leginkább elmondható hogy nem szűkölködik fordulatos, drámai és érzelmes eseményekkel. A karakterek elég nagy fejlődésen mentek át az évek során és előttünk "komolyodtak" meg.
Amikor úgy gondolom már nem tudnak jobban meglepni, akkor is sikerült jelenleg elmondható hogy már mindenki kavart mindenkivel :D Nálunk most kezdte el az elejéről az RTL klub adni vasárnaponként, ha esetleg vkit érdekelne.




 Ez az egyike az új soriknak amiket nézek. Mikor ősszel olvastam hogy milyen új sorozatokat dobnak képernyőre amerikában, nos kicsit úgy gondoltam, uncsi lesz a sorozat. Kisváros élet nyílván nem sok izgalmat takar majd és rámennek az érzelmekre. Mivel Rachel Bilson-t nagyon csípem ezért adtam egy esélyt a sorozatnak. Nem is bántam meg, ugyanis tele van vicces jelenetekkel, egyáltalán nem uncsi, szerencsére zajlanak az események. Vannak benne szimpatikus és kevésbé szimpatikus szereplők is. 
Az alaptörténet a következő: Zoe orvosnak tanul, de mentora szerint nem elég szívélyes ezért közli vele, ahoz hogy tovább mehessen a szívsebészi pályán és apja nyomdokaiba léphessen, legalább egy évig háziorvosként kell dolgoznia. Így végül el vállal egy állást Blubellben és itt indulnak meg a kalandjai...
Ami lenyűgöző hogy Rachel mindig magassarkút visel, tök mindegy hogy a járdán vagy éppen egy földúton sétál számára egyáltalán nem okoz problémát :)



 

Dr. Hous-t szerintem senkinek nem kell bemutatnom, ha nem is nézi vki akkor is tudja hogy ki ő. Nálunk is játsszák és lassan de biztosan beérik az amerikai vetítést. A sorozat az utolsó évadját tapossa, ugyanis a főszereplőnk Hugh Laurie-nak elég volt 8 évadon keresztül alakítania az öntörvényű cinikus orvost.
A sorozat minden része arról szól hogy megoldanak egy rejtélyes esetet (vagy nem) és hogy ez idő alatt Hous hogyan is szívatja meg a munkatársait. Rengeteg igazsággal és annál több humorral vegyítik a sorozatot.




A történet Beverly Hills-ben játszódik és pár tiniről szól. Az első évad nekem nemigazán jött be, de utána végre beindult a sorozat és kaptunk hideget meleget, rengeteg drámát és nagy szerelmeket, no persze a kavarások sem maradtak ki. Mint minden jó amerikai tinisorozatban itt is jóformán mindenki kavart már mindenkivel, ami nekem személy szerint nem annyira tetszik. A történet mindig tartogat fordulatot, néha a készítőknek sikerül annyira meg kavarni a dolgokat hogy csak pislogok. De alapvetően szeretem és hiányozna ha nem lenne:)


  
A másik új sorozat amit nézek. Egy rész 20perces és szerintem a készítők ilyen jóbarátok feelingű vicces részeket terveztek. De hát Jóbarátok csak egy van.
A sorozatnak kicsit érdekes humora van és mikor Jess a főszereplő elkezd énekelni nos az igen idegesítő  (legalább is nekem), de ettől függetlenül imádom a sorozatot. Rengeteget nevetek a hülyeségeiken és a bénázásaikon. 
A történet röviden annyi hogy Jess rajtakapja a pasiját hogy megcsalja és elköltözik tőle. Elmegy megnézni egy lakást, amiről azt hiszi hogy 3 csajszi keres lakótársat no de nem így van. Igazából három srác... A részekben még fel fel tűnik Cece is, Jess toppmodell barátnője akiért természetesen odavannak a srácok, na de nehigyétek h Cece egy idióta beképzelt picsa mert szerencsére nem így van. 
Ha akartok egy nem hétköznap vicces sorit akkor feltétlenül nézzétek.
(még a pasimat is rátudtam venni hogy nézze, ami nagy szó)





Szintén egy új sorozat. Ennél vaciláltam nagyon, hogy vajon belekezdjek e. Úgy gondoltam adok neki egy esélyt és megnézem az első rész, abból még baj nem lehet :) Amint a végére ért a rész máris tudtam hogy új taggal bővült a listám, annyira kíváncsi voltam, hogy miért is hal meg a srác a végén stb. Nagyon is jól tettem hogy nem kaszáltam el mivel dráma kategóriában még nem láttam ilyen jót. Egyszerűen lenyűgöző ahogy felépítik az egyes részeket és ahogy sorra derülnek ki a dolgok. 
Az alaptörténet: Emily Thorne beköltözik a gazdagok nyári palotáiba, Hamptonsba. De van egy hátsószándéka is, ugyanis ezek a "barátai"/szomszédai tették tönkre a családját jó sok évvel korábban. Az apja utolsó levelében hiába kérte, hogy bocsásson meg nekik, a lány mégis inkább a bosszút választja...
Érdemes elkezdeni nézni...





Én egyszerűen odavagyok a vámpíros filmekért ezért nem volt kérdés hogy fogom e nézni. Amikor az RTL beharangozta rögtön izgatott lettem, meg is néztem a tvben az első részt, majd elkezdtem leszedni és feliratosan nézni hogy behozzam a lemaradásomat és egyszerre tudjak haladni az amcsi adásokkal. Sztem ezt sem kell különösebben bemutatnom aki egy részt is látott belőle a tvben az tudja hogy milyen jó:) Már lassan a harmadik évad végénél járunk és azt kell mondjam rengeteget fejlődött a sorozat és egyre csaa jobb és jobb lesz.



 Ismét egy újonc. Kapott egy esélyt mert a Vámpírnaplók írója tollából származik ez a történet is. Szerencsére sikerült elég jól megvalósítaniuk, hogy ne legyen túlzottan gyerekeknek szóló boszi sorozat. Ugyanis a történet 6 fiatalról szól akik boszorkányok és ismerkednek az erejükkel és nem mellesleg kemény harcokat vívnak a gonosz ellen. Azt pedig nem is sejtik, hogy egy két szülő is ellenük munkálkodik ill. azért hogy megszerezzék az erejüket. Lehet hogy gagyinak tűnik vagy hangzik, de nem az. Nem egyszer ijedtem meg a részek alatt annyira sikerül félelmetesre csinálniuk a készítőknek. Annyi biztos, hogy nem kisgyerekeknek szóló mese:)





 Íme még egy régi motoros, amit szintén követhetünk az RTL-en. Egyik kedvenc sorozatom hiányozni fog mikor vége lesz. Rengeteget változott a 8 évad alatt. Egyre jobb és jobb lett. Igazából nemtudok többet hozzáfűzni, mert ha még nem láttál egy részt se akkor gyorsan kezd el nézni :)




A Grace klinikából megismerhettük már Addisont, ő volt Dr.Shepherd hűtlen felesége, akivel később rendezték viszonyukat és elváltak. Olyannyira elváltak hogy írtak neki egy külön sorozatot. Aminek és személy szerint nagyon örülök.  Lost Angeles-be költözött, azért oda mert ott él pár régi barátja. Majd elkezdett náluk dolgozni egy magán rendelőben. az ő életükről szól a sorozat, a mindennapos gondjaikról, munkájukról.
Egy egy rész kapcsolódik a Grace klinikához...



A történet középpontjában Emma Swan áll, aki élte a megszokott életét Bostonban, míg a 28. születésnapján, be nem állított hozzá egy kisfiú, Henry, akiről kiderül, hogy a fia, akit 10 évvel ezelőtt örökbeadott. Henry azért jött, hogy hazavigye Emmát, Storybrooke-ba. Henry szerint a mesekönyvben, amit olvas, Emma is szerepel, és Storybrooke összes lakója a mesevilágból került oda, mivel a gonosz királynő a sötét átkával elátkozta őket, aminek következtében az idő is megállt. Emma egyetlen, aki megtörheti az átkot, mivel ő Hófehérke és a James herceg lánya, akit még az átok beteljesülése előtt sikeresen megmentettek. Henry anyja, Regina nem örül Emma látogatásának, főleg, azért mert attól fél, hogy elveheti tőle Henryt. Emma végül úgy dönt, hogy 1 hétre a városban marad. Ezután az idő ismét elindul… 
Ezt a sorozatot pont egy hete kezdtem el nézni, addig ügyet sem vetettem rá. Nézni is azért kezdtem mert unatkoztam ugyanis a legtöbb sorozatom pihizni ment és nincs mit néznem :)
De nem bántam meg hogy elkezdtem mert egész jó sorozat. Végre egy érdekes fantasy ami nem unalmas.
A történet párhuzamosan folyik a mi világunkban és a mese világban, minden résszel egy egy új szereplőt ismerhetünk meg ill. kiderül hogy ki melyik mese szeplő.

 
 


Az utolsó pedig a Született feleségek, amit a tv2 műsorában láthatjátok. Én az első perctől fogva nézem a kis feleségek mindennapjait és nagyon is szeretem. A sorozat az utolsó évadjával fut az Amerikai abc csatornán.
Sajnálom hogy vége lesz, de már kihozták belőle amit ki lehetett. Nem írnék róla többet szerintem ezt is ismeritek.


Nektek hogy tetszett a bejegyzés? Nézitek valamelyiket?



8 megjegyzés:

  1. Most megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok sorozat (OTH,Vámpírnaplók, Hart of Dixie, GG, Grace klinika,CSI. Miami és NY,...) és filmfüggő :D Én nézem a Pretty Little Liars-t és a Supernatural-t is :) A PLL lehet neked is bejönne :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem egy promo vidit, ígéretesnek tűnik.Sztem neki kezdek majd:P
      A CSI ből én a simát nézem meg a miamit,gyilkos elmék, dr.csont csak annyi h ezeket nem követem rendesen:)

      Törlés
  2. A Revengen kívül egyiket sem követem. Hiánypótló lenne az én oldalamon ezekről egy-egy bejegyzés? Nincs kedved kicsit bővebben írni róluk? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De, nagyon szívesen:)
      Hamarosan érkeznek...

      Törlés
    2. Király :) Szívesen átvenném magamhoz is őket :) Nincs időm, hogy ezeket is nézzem (jelenleg 22 sorozatot követek), de szívesen beszámolnék róluk ott is :)

      Törlés
  3. Itt vannak az én kedvenceim is! :) Méghozzá a Grace klinika, Addison doki kalandjai, GG és a Született feleségek és Rachel Bilson nálam is nagy kedvenc, lehet adok neki egy esélyt:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helyes, helyes!:) egy próbát megér, én nagyon megszerettem:)

      Törlés